• nl

Activiteiten

Activiteiten programma

Tijdens het hoogseizoen zijn er vaste activiteiten per week, kijk maar wat je leuk vindt:
De Knutselfrutselcub: maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.30 tot 11.30 uur.
Hutten bouwen: op woensdag vanaf 14.00 uur.
Voorlezen: woensdag en donderdag om 19.00 uur.
Kampvuur voor het hele gezin: Neem je muziekinstrument mee. Vrijdag om 20.30 uur.
Spelavond: Zaterdag om 20.30 uur is er afwisselend. Bingo, kaartavond, play backshow etc.
Het weekprogramma met leuke activiteiten voor jong en oud kun je ophalen bij de receptie of op internet vinden..

Groentetuintje

Heb jij wel eens zelf groente gekweekt en lijkt het je leuk om in een tuin te werken en leren hoe alles groeit en bloeit? Dat kan.Je kunt op onze camping werken in je eigen groentetuintje. Zelf zaaien en oogsten en onkruid wieden. Als er genoeg groente is gaan we er samen met jou een maaltijd van maken voor de gasten. We noemen dat dan: Uit eigen tuin op tafel en jij mag meehelpen en mee eten.
Zo kun je samen met anderen ervaren hoe alles groeit en bloeit. Dat is leerzaam, gezond en lekker. Geef je op bij de receptie.

Streetdancelessen onder begeleiding van dansgroep D4U

Nog onder voorbehoud. Ook dit jaar komt Streetdance groep D4U weer een paar keer samen met de gasten een dansoptreden verzorgen. Deze meiden zijn bekend en treden vaak op. Het is daarom heel leuk om van hen een dans te leren. Ze zijn heel enthousiast en zelfs als je denkt dat je niet kunt dansen, dan lukt het nu wel. Doe dus gewoon mee. Ze zijn op de camping op:

mei, 16:00 uur workshop streetdance voor kids:
om 19:00 optreden kids van wat ze hebben geleerd met een afsluitende demo door D4U.

mei, 16:00 uur workshop disco:
workshop voor iedereen. Om 20:00 beginnen we met disco, waarop iedereen kan laten zien wat er ’s middags geleerd is, en daarna dansmuziek.

mei, workshop linedancing en zumba:
19:00 linedancing en rond 20:30/21:00 zumbadansen.

juli: 16:00 uur workshop streetdance voor kids:
om 19:00 optreden kids van wat ze hebben geleerd met een afsluitende demo door D4U.

juli en 9 augustus: nog een verrassing wat we dan gaan doen.
Voor meer informatie bekijk de site van d4u.

De omgeving ontdekken? Dat kan

De camping bevindt zich te midden van een netwerk van fiets- en wandelpaden door de verrassende stad Almere. Je geniet van de schitterende natuur en van de vergezichten langs de meren van Almere. Overal om je heen ervaar je de natuur. Vanaf de camping kun je heerlijk wandelen of fietsen naar bijvoorbeeld de prachtige Oostvaardersplassen langs het Gooi- en Markermeer, waar je leuke plaatsen als Naarden Vesting, Oud Valkeveen, Laren, Huizen, Muiderberg of Lelystad kunt aandoen.

Ontdek ook Flevoland ,de jongste provincie van Nederland die nauwelijks een historie heeft, maar misschien wel de provincie is met het rijkste archeologische verleden. Dat zou je niet denken. De voormalige Zuiderzee behoort tot de grootste scheepswrakkenkerkhoven ter wereld. Tijdens een fiets- of wandeltocht kom je onderweg scheepswrakken tegen. Overal in Almere liggen deze scheepswrakken verborgen onder de aarde en je kunt ze herkennen aan het bordje met een rode boot erop. Fiets-, wandel-, skeeler- en vaarroutes zijn gratis verkrijgbaar bij de receptie.

Wil je de natuur beleven? Dat kan

Ga dan naar het Vroege Vogelbos, het Kromslootpark, de Lepelaarsplassen of de prachtige Oostvaardersplassen. Ze liggen op steenworp afstand van onze camping. In deze gebieden geniet je van plant en dier, je kunt er zelfs op safari. Wie had gedacht dat je in Flevoland met Camping Waterhout op safari kunt? Spot zelf de “big five” van Almere. Dit kan onder begeleiding of zelfstandig.

Lekker de natuur in met de kinderen? Dat kan.

Ga een dagje naar stadslandgoed de Kemphaan en bezoek Stichting Aap, waar je naar de apen kunt kijken en voor de kinderen is er een landgoedwinkel met een tropische tuin, waar ze vissen mogen voeren. Lekkere trek gekregen, ga dan naar Dubbelop het pannenkoekrestaurant. Daarna ga je samen spelen in het speelbos of door het doolhof op zoek naar de dieren bij de stal.

Ontdek ook de stad Almere met haar verschillende woonkernen en de aparte gebouwen, de bijzondere architectuur en de vele winkels. Wil je wat anders doen, ga dan in Almere bowlen, midgetgolf spelen, skaten of naar een mooie film in de mega bioscoop. Vraag naar de mogelijkheden.

Liever rondneuzen in Amsterdam, Amersfoort of Utrecht. Dat kan. Dit zijn mooie oude steden met veel cultuur, deze kun je ook gemakkelijk  bereiken met openbaar vervoer. Dit kan met de bus, de halte ligt 250 meter vanaf de camping

Watersportmogelijkheden zijn er volop

Regelmatig worden vanaf de camping rondvaarten door de stad en natuur georganiseerd. We vertellen dan van alles over het ontstaan van de stad van vroeger, toen hier de Zuiderzee was, tot nu. Over de gebouwen langs de route en de kinderen hoeven zich niet te vervelen, zij mogen onderweg opdrachtjes doen.
De camping grenst direct aan het Weerwater waar je kunt zwemmen, spelen, vissen, varen, windsurfen en waterskiën.
Wil je sportief bezig zijn? Dat kan wij verhuren: fietsen, nordic walking stokken en canadese kano’s. Je kunt hiervan ook gebruik maken als je geen campinggast bent. Dat geldt ook voor het restaurant.

Uitstapjes maken? Dat kan

In de omgeving zijn vele pittoreske dorpen zoals Urk, Schokland, Harderwijk, Spakenburg, Marken, Volendam en Naardenvesting. Ook zijn het Muiderslot, de Orchideeënhoeve en Bataviastad / werf zeker een bezoek waard. Voor de kinderen is er in de buurt o.a. het Dolfinarium , Walibi World,  Aviodrome, Schiphol, Ajax stadion, Nemo met van alles over wetenschap en techniek, Madame Tussaud, Artis, Oud Valkeveen, Dierenpark Amersfoort, het Spoorweg museum en het Beeld en Geluid museum zijn zo maar een paar voorbeelden.

Camping Waterhout ligt vlakbij het gezellige centrum van Almere-Haven en Almere-Stad. In Almere Stad is een leuke wandelroute Walk of Fame genaamd het zijn 38 tegels  over het wel en wee van Almere. Wil je meer weten over architectuur? Ga dan naar het architectuurcentrum KAF.  Wil je gezellig naar de markt? Dat kan. In Almere is in alle stadskernen markt. In Stad op woensdag en zaterdag.  Informeer bij de receptie naar de mogelijkheden, hier zijn ook allerlei folders te vinden.

  • Home
  • Nieuws
  • Camping
  • Verhuur
  • Tarieven
  • Brasserie
  • Activiteiten
  • Reservering
  • Contact
  • Foto’s/Video