• nl

Camping

Ligging

Kom vakantie vieren in Almere en ontdek de mooie omgeving.

Een geslaagde vakantie begint hier.Camping Waterhout is een fijne familie camping en ligt op een unieke plek: midden in de natuur, bij het stadshart van Almere en direct aan het Weerwater waar de kinderen lekker kunt spelen, zwemmen, varen en vissen. Uitermate geschikt voor families voor een, fiets- , skeeler-, vaar- , vis- of wandelvakantie. Routes zijn verkrijgbaar bij de receptie.

Wie de camping oprijdt, begrijpt waarom de naam “Waterhout” is gekozen. Bos en water vind je volop rond de camping. Zo kun je op safari in de Oostvaarders- en Lepelaarsplassen. Heerlijk fietsen of wandelen in het Vroege Vogelbos, Kromslootpark of langs het Gooi- en Markermeer, deze liggen op een steenworp afstand van onze camping. Je fiets langs het meer naar Naarden Vesting, Laren, Huizen, Lelystad of Muiden. Ontdek ook de stad Almere met veel aparte gebouwen, bijzondere architectuur en de vele winkels. Ga je liever naar Amsterdam, Amersfoort of Utrecht, geen probleem de bus stopt vlakbij de camping.

Staanplaatsen

Het terrein is in een ronde vorm aangelegd. De kampeerplaatsen zijn ruim opgezet (100 m2) en voorzien van water, afvoer en elektra. Deze zijn zowel zonnig als schaduwrijk of aan het water gelegen. Kom je voor een dag, weekend, een paar weken of zelfs een heel seizoen naar de camping? Dat kan. De staanplaatsen zijn in 4 catagorien te verdelen:

Standaardplaats

Dit is de eenvoudigste plaats, voor personen met een tent of caravan zonder elektra. Auto op de parkeerplaats. Plaatsnummers 142 t/m 205.

Standaardplaats met elektra

Net als de Toeristenplaats, voor personen met een tent of caravan met elektraaansluiting. Auto op de parkeerplaats. Plaatsnummers 142 t/m 205.

Extraplaats

Als standaardplaats, voor personen met een tent of caravan met elektra-, riool- en wateraansluiting. Auto op de plaats. Plaatsnummers 1 t/m 64, 69 t/m 79, 94 t/m 99 en126 t/m 141.

Panoramaplaats

Als standaardplaats, voor personen met een tent of caravan met elektra- en rioolaansluiting en een mooi uitzicht op het weerwater. Auto op de plaats. Plaatsnummers 80 t/m 93 en 107 t/m 126.

Plattegrond

Sanitair

De 2 nieuwe sanitaire voorzieningen zijn schoon en modern alleen voor gasten van de camping. Wat is er zoal te vinden in het sanitair gebouw:

10 douches
2 familiedouche/babyroom met aankleedplank en babybad
2 mindervalide douche/toilet
8 wascabines met warm en koud water
12 wastafels met warm en koud water

20 toiletten
12 afwasplaatsen
1 gemeenschappelijke kookplaats
2 stortplaatsen toiletemmers
1 wasmachineruimte wasmachine € 5,00 en wasdroger € 2,50

Speeltuin en Dierenweide

Spelen in de Speeltuin, dat is wat ieder kind leuk vindt.
Lekker met vriendjes samen spelen in de zandbak en leuke zandkastelen maken, je haren laten wapperen op de schommel en zo hoog springen als je kunt op de trampoline, klimmen als een aapje en glijden van de glijbaan, dat kan in de speeltuin. Wil je spetterend in het water spelen en op de watertrampoline springen of chillen? Dat kan. Maar je kunt natuurlijk ook met elkaar op het sportveld voet- of volleybal spelen. Vraag je ouders of ze mee doen met tafeltennis spelen en probeer van ze te winnen. Je kunt ook met je handen bezig zijn en een echte hut bouwen. We gaan met elkaar genieten van alle leuke dingen die je kunt doen. Dat kan op camping Waterhout.

Wij hebben ook een dierenweide en daar zijn onze geiten Speedy en Glimster, onze kippen de Tokkies en de konijnen Sam, Bobby, Lilly en Olly. Vind jij dieren leuk en wil je ze wel helpen voeren en verzogen? Dat kan samen met de campingbaas, iedere dag om 11 uur worden de dieren verzorgd.

Groentetuin

In de groentetuin je eigen groente kweken en daarna lekker opeten? Dat kan.
Houd je van tuinieren of wil je wel leren hoe alles groeit en bloeit, dan kun je werken in ons groentetuintje. Zo kun je samen met je ouders ervaren hoe alles groeit en bloeit.

In het voorjaar gaan we zaaien en planten en daarna gaan we oogsten. Tussendoor moeten we onkruid wieden en als het droog weer is de plantjes water geven, je ziet er moet heel wat gebeuren voordat je iets kunt eten. Maar het is leerzaam en leuk en ook nog heel gezond en vooral lekker.

Je kunt je aanmelden bij de receptie als je mee wilt doen.

Waterkant

Aan de waterkant voel je jezelf een met de natuur. Het prachtige uitzicht over het water en alle dieren en bootjes die voorbij komen  geven een vrij buiten gevoel. De Panoramaplaatsen liggen aan het water en vanuit je kampeermiddel of  lekkere stoel kijk je uit over het water naar de natuur en dieren op het Vogeleiland, je waant je in een paradijs.

Kinderen zwemmen en spelen in het water op de trampoline en zonnen met vrienden aan de oever. Weer anderen gooien hun hengel uit om een visje aan de haak te slaan. Met een bootje of met de kano over het water varen, geeft een vrij gevoel. Heb je zelf geen boot? Wij verhuren ook kano’s en verzorgen rondvaarten.

Wil je ook wel eens op het water overnachten? Dat kan, huur dan het varend kampeervlot. Heel romantisch en bijzonder.

  • Home
  • Nieuws
  • Camping
  • Verhuur
  • Tarieven
  • Brasserie
  • Activiteiten
  • Reservering
  • Contact
  • Foto’s/Video